Body-drumming

“Stomp”, “Mayumana”, zijn welbekende namen waar Body Drumming centraal staat. Het gebruik maken van het lichaam als instrument. Een volwaardige melodie creëren met stampen en klappen. Een boeiende discipline die, voor iedereen, van leek tot danser, een ware uitdaging vormt. Coördinatie en concentratie zijn de sleutels tot dit geheim.

Bijscholing aanbod scholen en organisaties : Body Drumming ‘Rhythm is life’

Verschillende Ingrediënten

Toegankelijkheid

Specifiek voor Sophie’s aanpak is dat zij het leren van ritmisch dansen toegankelijk maakt voor iedereen, er is geen voorkennis vereist. Ze heeft zich toegelegd om ritmische danscombinaties op te bouwen die zichzelf uitwijzen.

Als de beweging correct is, is het ritme juist!

Dit leidt ertoe dat ze een graag geziene lesgever is in binnen-en buitenland (Parijs, Hamburg, Amsterdam) tijdens internationale stage.

De bekenste vorm van ‘body drumming’ is de ‘Gumboots Dance’ uit Zuid-Afrika.

‘Gumboots’ is een dansspel, een soort tapdans met veel klap- en voetenwerk, ontstaan onder Zuid-Afrikaanse mijnwerkers. De rubberen laarzen werden gebruikt als percussie instrument. De lege holte tussen het been en de laars deed dienst als klankkast. Volgens de overlevering hielden de mijnwerkers zich hiermee staande in een wereld van onderdukking en slavenarbeid. Deze danskunst wordt nog steeds beoefend in Zuid-Afrika.

Ook in tapdans staat ritme centraal, het zijn vaak complexe ritmes die echter een lange ervaring verlangen en niet eenvoudig toegankelijk zijn voor ongeoefende dansers.

Daarnaast vinden we in alle volksdansen ritmische danspassen.

Samenwerken :Het is een ware groeps “uitdaging”.

Centraal staat “samenwerken” als groep, dit is noodzakelijk voor het welslagen van het project.

Niet het competitieve wordt gestimuleerd maar wel het samenwerken om een draaiend, werkend geheel op te bouwen.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *