top of page

Wie is Sophie?

Sophie Monheim is een veelzijdig danser die zowel begeesterd raakt door de opdrijvende ritmes van de djembé, als door swingmuziek. Haar passie ligt in alle dansen die als voornaamste drijfkracht “RITME” hebben, iets waarin ze zich al verscheidene jaren vervolmaakt. Tapdans, Body Drumming, Lindy Hop – Jazzroutines en Afrikaanse Dans zijn onder deze noemer te plaatsen.
Via evenementenbureaus werkt ze als danser en choreografe voor meerdere bedrijven : onder andere Compaq , Pfizer, SD Worx en Samsonite. Ze danste een eigengemaakte choreografie voor de presentatie van de BMW Z4 wagen. Dit voor een select publiek. Ze schrikt echter niet terug van grote evenementen. Dit bewees ze op de Grote Markt in Antwerpen waar ze met een dansanimatie de 11 juli viering 2008 opende.
Als danser heeft ze deel uitgemaakt van de hedendaagse tapdanscompagnie van Grégoire Vandersmissen waarmee ze een eerste prijs wegkaapte op het concours Rencontres de Claquettes te Parijs.
Eveneens danste ze voor de Nederlandse swingcompagnie de Cotton Club en de Engelse danscompagnie The Cotton Clubbers.
Met de Afrikaanse meesterdrummer El Hadji N’Diaye ging ze de confrontatie aan : Tapdans versus Afrikaanse sabar drum. Ze werd op de scène uitgenodigd door drummer Chalas tijdens het optreden van Youssou N’Dour in de Botanique in Brussel.

ProfessioneelProfiel_clip_image006.jpg

Voor Dimitri Leue’s kindervoorstelling De Blijde Intrede maakte ze een tapdans choreografie in 2001. Een choreografie die gesmaakt werd bij de pers.
Op vraag van de Kakkewieten leerde ze hen een klein Body Percussie intermezzo aan, gebruikt in de voorstelling Mixico Impossible 2008. Ook voor MartHa!tentatiefs theatervoorstelling Magic Palace maakte ze een swing choreografie in 2009.

Met Radio Modern reist ze momenteel sinds 2007 het land door. Sophie was samen met hen te zien op unieke locaties zoals : De Roma, Huis van Alijn, De Vooruit, het Openluchttheater Rivierenhof, Handelsbeurs Gent, ook op grote festivals zoals : Rockabilly Day, Bal van de Gevallen Engelen en op het Bal van de Burgemeester in Antwerpen 2009/2011/2012, alsook op Pukkelpop in 2008, Radio Modern Olympics Kortrijk in 2012.

-®frederikbeyens_bevrijding-35_Bevrijdin

Dancing Sophie trad op met Franse Swing-zanger Christophe Avril tijdens de show op het vliegveld van Le Bourget, ter herdenking van Charles Lindbergh, op 28 juni 2002 in Parijs. Ook maakte ze deel uit, als swingdanser voor twee big bands, van de openingsceremonie van Rijsel als culturele hoofdstad van Europa 2004, en wederom in Rijsel in 2009 voor Europe XXL.

Ze coachte enkele acteurs, waaronder Peter Van den Begin voor Debby en Nancy’s Warme Wintershow, Eric Van Thillo en Magy De Bie van Tg Schemering en Thaïs Scholiers van Theatergarage, die haar vakkundigheid raadpleegden om hun dansnummers op punt te stellen. Ook Nordin De Moor (musical acteur voor o.a Spamelot en Shrek), Michael Iongblood (So You Think you can dance) volgden Sophie’s tapdansadvies.

ProfessioneelProfiel_clip_image008-162x3

Als lesgever wordt Dancing Sophie al sinds 1994 uitgenodigd op binnen- en buitenland dansworkshops (Parijs, Londen, Amsterdam, Hamburg, Rome, Napels). De Italiaanse Gymfederatie nodigde haar in 2008 tweemaal uit (Rome, Napels) om haar body percussie bijscholingssysteem voor te stellen.

Als choreografe/danser werd zij in september 2012 uitgenodigd in Berlijn door artiest/dj T-Ina om deel te nemen aan een Kunst Project waarbij een animatie van haar werd gefilmd in de laatst overlevende van de “Tanzcafés” uit de jaren twintig in Berlijn, nl. de Clärchen’s Ballhaus.

Debby en Nancy en Dancing Sofie.jpg

In november 2012 was ze te zien in  Debby en Nancy’s wintershow waar ze een choreografie aanleerde aan de aanwezige tapdansers.

bottom of page